Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΑΡ.32 ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΗΤΑΝ “Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

“Eπί του 10ου θέματος της ημερήσιας διάταξης ο κ. Πρόεδρος εισηγήθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ως εξής :

‘’Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων (όπως και όλοι οι Δήμοι) εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία έτη, α) έχει υποστεί περικοπές σημαντικών πόρων από την Κεντρική Διοίκηση σε ποσοστό που φτάνει πέραν του 60% και β) παράλληλα έχουν μειωθεί τα έσοδα του Δήμου λόγω των μειωμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Δήμου, με αποτέλεσμα να συναντά δυσκολίες στην υλοποίηση έργων υποδομής αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα δράσεων και ενεργειών.

Στο σημείο αυτό της εισήγησής μου επιθυμώ να αναφέρω :

Δεδομένης της αδυναμίας της Ελληνικής Πολιτείας και του Υπουργείου Οικονομικών για την παροχή προς τον Δήμο ακόμα και των βασικών κεφαλαίων, αλλά και με δεδομένο το νόμιμο δικαίωμα του Δήμου να καταφύγει σε άλλα μέσα εξεύρεσης πόρων όπως αυτό προβλέπεται από τον ν.3852/2010 (που αφορά την Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες του Δήμου, αλλά και να υποστηρίξει τις δραστηριότητές του, το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται σήμερα να αποφασίσει σχετικά με την μελλοντική πορεία, αλλά και να αποφασίσει για ένα σχέδιο δράσης που θα ακολουθηθεί προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι πόροι, να συνεχιστούν τα έργα για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για να αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και η ανεργία που μαστίζει τον τόπο, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων για τη βελτίωση των υποδομών υγείας και πρόνοιας, καθώς και τα έργα ... που αναφέρθηκα στο πάνω θέμα.”

ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΚΚΛΗΤΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΔΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟ ή ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ!!!

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ:

“Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για την υπογραφή της σχετικής ανακοίνωσης – πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα στον Δήμο μας.”

Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 350/2013.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΡΧΟΤΑΝΕ Η ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ???

ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΤΟΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!!!

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.

 ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΜΑΣ.