Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 21.09.2011

ΩΘΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΕΥΘΑΡΣΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ, ΚΑΙ

ΣΤΙΣ 21/09/2011 , ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

«..ΠΩΣ  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ( ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ) Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 150 ΔΡΧ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΟΧΗ  ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ .

Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1936 ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΛΛΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ, ΥΠΗΧΘΗΣΑΝ ΔΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ Ν 18/1944 (ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 1 ΝΕΑ ΔΡΧ= 50 ΔΙΣ ΠΡΟΫΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ) ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ…»

ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΑ ΤΗΣ:

ΨΕΥΔΟΣ 1ο:

Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1936 ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ (ΜΟΝΟ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ.

ΨΕΥΔΟΣ 2ο:

ΕΑΝ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ  ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΜΕ ΦΕΚ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ  ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗ.

ΨΕΥΔΟΣ 3ο:

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ  Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 150 ΔΡΧ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΟΧΗ  ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ  Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ .

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΤΟΚΟ ΑΛΛΗΛΟΧΡΕΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ( ΜΕ 7% ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ) ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ.

ΨΕΥΔΟΣ 4ο:

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ν 18/1944 ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ, ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΑ  ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΡΑ ΠΩΣ ΣΥΝΑΔΕΙ Η ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ;